english magyar

24/7 ONLINE TANÁCSADÁS

+36 30 646 8498

Honosításnak hívják, amikor egy külföldi személy magyar állampolgárságot szerez. A honosítási eljárásnak több feltétele is van, köztük az egyik, hogy a kérelmezőnek pár éve rendelkeznie kell magyar tartózkodási engedéllyel. Általában nyolc évig kell itt élni az állampolgárság megszerzéséhez, ám olykor egyszerűsített honosítás is lehetséges, ha a kérelmező szülei vagy felmenői magyar állampolgárok voltak, vagy ha valakinek a házastársa és gyermekei magyar állampolgárok.