english magyar

24/7 ONLINE TANÁCSADÁS

+36 30 646 8498

A Magyarországon vállalkozást üzemeltető külföldi személy családja számára is igényelhet tartózkodási engedélyt. Az, hogy a család a fő kérelmezővel egyszerre, vagy az első engedély kiadása után adhatja be a kérelmét, attól függ, milyen eljárás keretében történt az első igénylés. A fő kérelmező nagykorú gyerekei legegyszerűbben úgy kaphatnak tartózkodási engedélyt, ha valamely magyarországi felsőoktatási intézmény hallgatói lesznek, ezáltal önállóan folyamodnak diákvízumért.